המושג הרמת סינוס נשמע לעיתים קצת לא קשור לעולם רפואת השיניים, מה לסינוס ולשיניים?

אז ככה – מעל השיניים העליונות האחוריות בכל צד מצוי בלון גדול בנפח של כ 15-20 סמ”ק המצופה בקרום פנימי, ובתוכו חלל ריק. זהו חלל הסינוס המקסילרי. הסינוס הוא בעצם חלל נשימתי , ומכלול הסינוסים נועדו לתת לגולגולת חוזק ומשקל קל (בניה בקשתות). מיד לאחר עקירת שיניים עליונות אחוריות, הסינוס מתנפח בהדרגה ותופס את מקום השיניים החסרות. על מנת להחדיר שתל באורך מספק בלסת עליונה אנחנו משתדלים לשאוף ל 13 מ”מ אורך שתל, על מנת שתהיה לו אחיזה מספקת בעצם. בפועל לעיתים הסינוסים גדולים מדי או שהעצם דקה מדי ואז נוצר מצב שגובה העצם הנותרת הוא קטן יותר מהנדרש.

לשם כך אנו צריכים להגביה את העצם הנותרת על מנת לאפשר הכנסת שתל באורך תקין .

בהרמת סינוס אנו בעצם דוחפים את הקרום שמצפה את חלל הסינוס מבלי לחדור אל תוך חלל הסינוס עצמו ומשתילים שם עצם. במידה ועובי העצם הנותרת הוא כמעט מספק , ויש צורך בהרמה קטנה מאוד של הסינוס, מבצעים הרמת סינוס סגורה . יתרון ההרמה הסגורה הוא שהיא פשוטה בהרבה, אך חסרונה הוא בכך שהיא נעשית על עיוור. בטכניקה זו מרימים את הסינוס דרך הקדח של ההשתלה – לשם דוחפים עצם ומרימים את הסינוס מעט.

אם עובי העצם הנותרת הוא לא מספיק – וזה מה שקורה בחלק ניכר של המקרים, מבצעים את הרמת הסינוס הפתוחה הקלאסית, בה פותחים חלון מהצד מעל השיניים ,רואים את הסינוס בגישה ישירה ומשתילים עצם . לשיטה זו יש כמעט רק יתרונות  – רואים בדיוק מה שעושים , אין אשליות , התוצאה מדויקת יותר, אך הריפוי הוא מעט קשה יותר. חשוב מאוד שהרופא המטפל ישלוט בשתי הטכניקות הללו, על מנת להתאים למתרפא את ההליך המתאים.

בסך הכל הרמת סינוס היא הליך מאוד בטוח כשהוא נעשה כמו שצריך, וכאשר קרום הסינוס נשמר שלם . אנו משתמשים במרפאה במכשיר אולטראסאונד חדשני, ללא מקדח, לצורך הרמת הסינוס – שמבטיח הרמת סינוס חלקה ללא קריעה של קרום הסינוס , ובמינימום טראומה לאזור הניתוח. מאחורינו ניסיון רב בביצוע הרמות סינוס בכל הטכניקות הקיימות.

אנו משתדלים כל עוד ניתן להחדיר ולייצב  את השתלים יחד עם הרמת הסינוס (פתוחה או סגורה ) על מנת לבצע את הכל בניתוח אחד – כי לזה יש רק יתרונות. כדי להמחיש את האמור לעיל , מוצגים כאן 2 תרשימים , בתרשים השמאלי אנו רואים את חלל הסינוס שנמצא מעל השיניים העליונות האחוריות. בתרשים מימין אנו רואים את המצב לאחר שנעקרו השיניים, בוצעה הרמת סינוס, הושתלה עצם, וכל זאת  ללא קריעה של קרום הסינוס.

הרמת סינוס, רפואת חניכיים שאלות
סגירת תפריט
Call Now Button