שיקום הפה הוא תחום רחב ומרתק ברפואת שיניים וכשמו כן הוא – עוסק בהשלמה או בשיקום, החל מרמת השן הבודדת ועד מערכת השיניים הכוללת בשתי הלסתות.
התחום הזה מתקדם בקצב מהיר משנה לשנה, מספר החידושים הוא עצום והתוצאות האסתטיות משתפרות לעין ערוך עם הזמן. במילים אחרות, מאז הופעת השיקום על גבי שתלים האפשרויות העומדות בפני המתרפא הולכות ומתרבות.
 
אנו שמחים לעמוד לרשותכם עם כל מגוון הפתרונות, גם החדישים ביותר, שיש לרפואת השיניים המשקמת להציע. להלן כמה הסברים:
בגדול ניתן לחלק את תחום שיקום הפה ל-3 חלקים עיקריים:

 

שיקום קבוע מודבק:

כתרים וגשרים, על שיניים או שתלים. זהו השיקום הנוח והטבעי ביותר. בשיקום קבוע מודבק אמורים להרגיש ממש כמו השיניים הטבעיות או הכי קרוב לכך. כאן משחזרים את השיניים לצורה תקינה ונכונה, אין תוספות על החיך, שום דבר אינו זז, המראה הכי דומה שאפשר לשיניים טבעיות.
אנו מבדילים בין כתרים לגשרים.
בכתרים מדובר על שיקום של שיניים בודדות או שתלים בודדים קראו עוד על כתרים ומבנים ומהלך ביצועם.
 
זה המקום לציין שעד כמה שניתן, רצוי להחליף כל שן חסרה בשתל כל עוד זה ניתן ומתאפשר, וכל עוד ניתן לא לחבר כתרים על שיניים סמוכות יחדיו לגשר – שכן אז איננו קושרים את גורלה של שן אחת בשיניים אחרות.
לדוגמא: אם השחזנו 3 שיניים וביצענו 3 כתרים מחוברים – אם צריך לעקור שן אחת מבין השלושה – יש לפרק את כל הגשר ולבצע פתרון חדש – וחבל.
יוצא הדופן היחיד הוא שיקום קבוע על שתלים – במקרה של ביצוע מספר שתלים- חובה לחברם יחדיו בגשר כדי לקבל יציבות הדדית של השתלים.
דבר חשוב נוסף: כל עוד ניתן לבצע שתל במקום שן חסרה, זה תמיד עדיף על ביצוע גשר. בביצוע גשר אנו “מקלקלים” 2 שיניים סמוכות (כאשר הן חיות ובריאות). אפילו אם השיניים הסמוכות אינן שיניים בריאות, אנו מעמיסים על כל שן חלק נוסף באוויר – הדבר אינו מוסיף אריכות ימים לגשר: אם ביצענו גשר על 2 שיניים שביניהם יש שן חסרה אחת (סך כל גשר 3 חלקים ) – כל אחת משתי השיניים “סוחבת על גבה” שן וחצי. בנוסף לכך חיבור שיניים יחדיו, כאמור, יוצר תלות הדדית ביניהן, כל שן שתעקר מכל סיבה שהיא – תחרוץ את גורל הגשר כולו ותחייב את ביצוע השיקום כולו מחדש.
השתלת שיניים

 

שיקום נשלף חלקי:

שיקום נשלף חלקי – אלה הן התותבות החלקיות לשליפה. במקרים אלה חוסר שיניים חלקי, מושלם על ידי תותבת שיש בה מקום לשיניים הטבעיות, והשאר הן שיניים מלאכותיות כפי שאתם רואים בתמונה למעלה . לרוב תותבת כזאת מחייבת ווים ומשענות על השיניים על מנת להיאחז כמו שצריך. התותבות האלה אינן נוחות , אינן יציבות, לרוב אינן אסתטיות מכיוון שהן במקור בנויות עם ווים מתכתיים.

החידושים בתחום הזה כוללים אסתיקה גבוהה יותר ודגש על יציבות של התותבות:
תותבות ולפלסט / אצטל – תותבות גמישות, בתותבות אלה אין ווי מתכת אלא ווים שקופים מחומר תרמופלסטי דמוי גומי. תותבות אלה למרות היותן נשלפות, ודי לא יציבות, בסך הכל נותנות מראה אסתטי ללא מתכת. כפי שמתואר בתמונה הבאה:

במקרה זה מכניסים 2-4 שתלים באיזורים חסרים ועליהם מרכיבים כדורים. הכדורים אוחזים את התותבת ואז התותבת היא יציבה מאוד בפה, וגם אסתטית מכיוון שאינה מכילה ווים. זהו פתרון נוח יחסית. ויתרונו הגדול הוא : מחיר זול משמעותית לעומת שיקום קבוע מודבק, בלי להתפשר על המראה האסתטי, ועם פשרה קטנה יחסית על הנוחות.

תותבות חלקיות מיוצבות על ידי מחברים מדוייקים – מצמדים :
זהו פתרון הביניים, שהיה בעבר נפוץ מאוד. זהו שילוב בין גשר קבוע מודבק לתותבת. במקרה שהשיניים הנותרות בפה מחוברות בגשר ניתן להוסיף מצמד לגשר וגם לתותבת – ואז התותבת מתחברת בקליק אל הגשר הקבוע שבפה ולא זזה. החסרון כאן הוא שהפתרון הוא יקר למדי, התותבת תלויה בגשר – כלומר, כשהגשר מסיים את חייו, המצמדים אינם יעילים יותר .תותבות חלקיות מיוצבות על ידי שתלים ומחברים כדוריים:

שיניים תותבות תל אביבשיניים תותבות

 

השתלות שיניים – תותבות שלמות:

שיקום נשלף מלא – תותבות שלמות . כאן מדובר כבר בחסר שיניים מלא. תותבת כזאת כאשר אינה נתמכת על ידי שתלים, נתונה לחסדי הואקום והרקמות הרכות – דבר שאינו קל כלל וכלל להתמודדות. יש לציין שקיימות רמות אסתטיקה רבות לתותבות. באמצעות עבודה נכונה, ניתן להגיע לתוצאה הנראית בתמונה כאן  (שיניים יפות וטבעיות , הדמיית חניכיים מושלמת וכו’).

ספרים שלמים נכתבו רק על נושא השתלת שיניים ותותבות השלמות. אדם מחוסר שיניים ונושא תותבות שלמות נשלפות שאינן מיוצבות על ידי שתלים, מוגדר בספרות המקצועית כבעל נכות דנטלית. השימוש בתותבות שאינן נתמכות על שתלים גורם להזדקנות מואצת ביותר של הפנים, נסיגת עצם משמעותית, שקיעת הפנים, התארכות השפה העליונה, התבלטות והתחדדות האף , חידוד הסנטר , ועוד כהנה וכהנה.

אין ספק שראוי ורצוי לעשות כל מאמץ על מנת לא להגיע לתותבות שלמות. אבל אם אין ברירה (בעיקר מסיבה כלכלית) – זו כמעט חובה להיעזר בשתלים על מנת לייצב את התותבת (התמונה למעלה ), למען איכות החיים, ולשמירה על מראה צעיר ככל האפשר.

החידוש החם הוא כמובן תותבת שלמה נתמכת שתלים. כאן מבצעים מספר שתלים מוגבל בין 4-6 שתלים. בעזרת מחברים כדוריים או מחבר בצורת מוט עדין (דולדר בר) אנו מייצבים את התותבות. כך אנו מעכבים בצורה משמעותית את הרס העצם והזדקנות הפנים כתוצאה מהלחץ של התותבות על עצמות הלסת.

במצב זה נחסך המצב המביך של תזוזת ונפילת התותבות מהפה, מתאפשרת לעיסה מכובדת ויעילה של כל סוגי המזון (לא בולעים את האוכל בלי ללעוס ) ומתקבלת איכות חיים גבוהה בהרבה.

שיניים תותבות
סגירת תפריט
Call Now Button